Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2017 20:07 - Двама историци твърдят, че древните египтяни НЕ са построили Пирамидите
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1692 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Двама историци твърдят, че древните египтяни НЕ са построили Пирамидите October 7, 2017

image

Историците и автори на предстояща „противоречива” книга твърдо вярват, че има голяма възможност втори „Велик Сфинкс” да стои заровен в платото Гиза и предполагат, че Хеопсовата пирамида в Гиза е била построена хиляди години, отколкото преди се е смятало, и то не от древните египтяни.

Двама историци поставят под съмнение дали древните египтяни са построили Хеопсовата пирамида или пирамидите в Гиза изобщо. Вместо това двамата изследователи казват, че тези монументи може да са били построени от изгубена цивилизация, която съществувала на Земята и която все още не сме идентифицирали.

Авторите на предстояща книга, която проучва единственото останало чудо на древния свят, хвърлят съмнение върху конвенционалното мислене, че древните египтяни са тези, които са построили пирамидите в Гиза около 2 500 г.пр.Хр.

Всъщност, това не е първият път автори да поставят под съмнение идеята, че древните египтяни са построили тези масивни структури.

Двамата историци Джери Кенън и Малкълм Хътън твърдят, че великият Сфинкс в Гиза, поставен пред пирамидите, трябва да е бил издълбан от естетсвена скала дълго преди пясъка да покрие областта, което означава, че по онова време, много отдавна, областта трябва да е била плодородна.

В едно интервю за Express.uk г-н Кенън казва:

„Сфинксът трябва да е бил изваян, когато там не е имало пясък. Не можеш да дялаш камък, когато е под пясъка. Когато не е бил под пясък, е било преди около 12 000 години и египтяните не са били там”.

Това би значело, според изследователите и експертите, че пирамидите и Сфинскът са били построени поне преди 12 500 години и може да са били там преди началото на Ледената епоха.

Значителната разлика във времето би означавала, че масивните „гробници” не са били построени от древните египтяни, според г-н Кенън.

Историкът, макар и не напълно убеден, вярва че тези масивни структури може да са били построени много отдавна от напреднала древна цивилизация, която съществувала някъде в региона – вероятно Атлантида – която впоследствие била погълната от великия потоп.

Г-н Кенън казва:

„Направил съм някои изследвания и има директна линия от пирамидите и потънал континент с планина в морето, където има два остри върха, които приличат на пирамидите. Може да е Атлантида. Когато Атлантида потънала, те отишли на друго място, вероятно Египет, и имали технологията да построят тези пирамиди. Няма кой друг да го е направил, не са имали технологията”.

Никой не знае кой или какво е имало там преди 12 000 години.

Трите по-малки пирамиди в Гиза вероятно са били построени от египтяните, тъй като е възможно да бъдат построени от човек.

Само че е невъзможно за трите най-големи пирамиди – които имат 2 250 000 блока в себе си, а някои блокове тежат до 250 тона – да са били построени от египтяните.

Не бихме могли дори да ги помръднем с екипировката, която имаме днес, така че трябва да са били построени от цивилизация, която е била по-напреднала от нас днес.

Думите на г-н Кенън и други, които повдигат съмнения за египтяните и построяването на пирамидите, се удрят в тухлена стена от египетските власти, които твърдят, че древните египтяни са действителните строители на пирамидите.

Втори Сфинкс

В допълнение към идеята, че пирамидите не са били построени от древните египтяни, авторите твърдят, че има голям шанс да е имало ВТОРИ Сфинкс в платото Гиза.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. radostinalassa - ==
08.12.2017 06:49
Древните египтяни са доста черни. Те са приспособени много добре да живеят в пустинята, но едва ли могат да използват компютърна техника. това е ужасно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748087
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031